اسهال*


1- جوشانده‌ي ساقه‌ي زيرزميني «توت فرنگي»، «توت فرنگي» ضد اسهال است.
2- مغز «پسته» اسهال را برطرف مي‌كند.
3- «آرتيشو» را خام مصرف كنيد. براي اين كار معمولاً از ميوه‌هاي تازه و جوان بايد استفاده نمود.
4- خوردن يك مثقال «فندق» براي درمان تجويز شده است.
5- پالوده «سيب» بسيار نافع است.
6- دم كرده 25 گرم «برگ انگور» توصيه شده است.
7- پوست «انبه» داراي 15 تا 18 درصد تانن است و يك قاشق چاي خوري كوبيده آن دو مرتبه در روز براي معالجه اسهال كافي است.
8- آب مقطر «شاهتره» ضدعفوني كننده بوده و مانع اسهال است.
9- «هوردين»، ماده‌اي در جوانه‌ي جو، بسيار سودمند است.
10- دم كرده‌ي صد گرم برگ تازه و جوان «گلابي» اسهال را درمان مي‌كند.
11- خوردن ده گرم از «برگ خشك زردآلو» با آب سرد، درمان اسهال است.
12- ميوه نارس و غير پيوندي «زالزالك» اسهال را درمان مي‌نمايد.
13- كوبيده‌ي «كفري» (نارونه) قابض اسهال است.
14- ميوه «زيره» اسهال را معالجه مي‌كند.
15- نوع ميخوش «گلابي» اسهال را تسكين مي‌دهد.
16- «خرماي سنگ شكن» (مرحله پنجم ميوه خرما) قطع كننده اسهال مي‌باشد.
17- «ريحان» ميكرب‌هاي اسهال را مي‌كشد.
18- «آرد هسته‌ي خرما» اسهال مزمن را درمان مي‌كند.
19- «كاسني صحرايي» (گل قاصد) اسهال را بند مي‌آورد.
20- چون در هر مثقال «فندق» يك گرم «محموره» مخلوط كنيد در معالجه اسهال اثر فوري دارد.
21- «علف هفت بند» داراي تانن زياد بوده و سرشار از سيليس مي‌باشد. به همين دليل جهت اسهال تجويز مي‌شود.
22- «بذر مَرغ» پيشاب‌آور بوده و از اسهال جلوگيري مي‌كند.
23- ناني كه با «آرد بلال» پخته شود، بهترين غذا براي مبتلايان اسهال است.
24- نوع گس «گلابي» قابض‌تر بوده، خوردن گرد خشك آن اسهال را بند مي‌آورد.
25- «ريواس» در اسهال توصيه و تجويز شده است.
26- «عرق كفري» (نارونه) كه مانند «گلاب» گرفته مي‌شود اسهال را تسكين مي‌دهد.
27- «اختر زغال» (زغال اخته) براي مبتلايان به اسهال سودمند مي‌باشد.
28- «گيلاس» يبوست را معالجه مي‌كند و اسهال را شفا مي‌بخشد.
29- خوردن مقدار كمي از «نوشدارو» (ترياك سياه) براي درمان اسهال مفيد است.
30- ميوه «انبه» براي معالجه اسهال تجويز مي‌شود.
31- «بلخ» (ميوه سبز نرسيده‌ي خرما) اسهال را درمان مي‌كند.
32- چنانه آب ميوه‌ي «به» را در «روغن زيتون» ريخته و آن را غليظ نماييد، تنقيه‌ي آن جهت معالجه اسهال اثر معجزه‌آسا دارد.
33- چون «باقلا» را با پوست در آب و «سركه» بپزيد و با پوست بخوريد، مفيد مي‌باشد.
34- ميوه «سرو» قابض بوده، براي درمان اسهال تجويز مي‌شود.
35- روغن تخمه «تخمه كدو» جهت رفع اسهال مفيد است.
36- دم كرده گل هاي «شاه‌پسند» مفيد است.
37- برگ و ميوه «علف هزار چشم» براي درمان تجويز مي‌شود.
38- در حدود دويست و پنجاه گرم از ميوه كاملاً رسيده «ازگيل» را پس از خارج كردن هسته، خوب بكوبيد و در دو ليتر شير داغ و مقداري شكر مخلوط كنيد و خوب به هم بزنيد. اشخاص بالغ مي‌توانند به عنوان دسر هر چقدر كه ميل داشته باشند از آن بخورند. كنسرو ازگيل هم درمان اسهال است. به منظور تهيه آن يك كيلو ازگيل كاملاً رسيده را در نيم ليتر آب با 800 گرم شكر به مدّت تقريباً نيمساعت بجوشانيد و محتوي را در شيشه‌هاي مخصوص مربا بريزيد و در صورت دچار شدن به اسهال شديد صبح ها مقداري از اين محتوي را بخوريد.
39- «به» را در كنار آتش ملايمي بپزيد تا بريان شود و بخوريد.
40- 15 تا 20 گرم برگ يا ساقه‌هاي گلدار «مريم گلي» را كه تازه يا خشك باشد در يك ليتر آب جوش بريزيد و 10 دقيقه دم كنيد. سپس صاف و شيرين سازيد و پس از غذا يك فنجان (در روز سه فنجان) از آن بنوشيد.
41- جوشانده شاخ و گل و برگ «ورون» انواع اسهالها را درمان مي‌كند. طرز تهيه: مقدار 50 گرم ورون شسته شده را دو ساعت در يك ليتر آب سرد بخيسانيد. چند دقيقه بجوشانيد. در حدود يك ربع كنار بگذاريد. بعد صاف كنيد و با «عسل» شيرين سازيد. هر روز سه بار، هر بار يك فنجان به فاصله معين بنوشيد.
42- گلبرگ يا گل «كلم» كه با آب پخته شده باشد و كمي نمك و فلفل و كره به آن چاشني كرده باشيد، همراه با كمي كره و نان برشته براي اشخاص مبتلا به اسهال، هم غذا و هم دواي مفيدي است.
43- مقدار 15 گرم گرد كوبيده ريشه «ريوند» را در يك ليوان آب نيم گرم با يك قاشق «عسل» مخلوط كنيد و روزي يك ليوان از آن بنوشيد.
44- جويدن «آرتيشو» به طور آهسته مفيد است.
45- «سماق»، «زرده تخم‌مرغ» و «تخم گشنيز»، قطع‌كننده اسهال مي‌باشند.
46- «سير»، به خصوص «سير ترشي» مفيد است.
47- «خون سياوشان» سودمند مي‌باشد.
48- اندامهاي مختلف گياه «حلبوب» به علّت داشتن جوهر مازو براي معالجه اسهال ساده سودمند مي‌باشد.
49- جوشانده 30 تا 40 در هزار دانه‌هاي «برنج» توصيه مي‌شود.
50- عصاره «ديوخار» جهت درمان توصيه شده است.
51- ميوه «ديوآلبالو» (آلبالوي وحشي) ترش و كمي گس بوده، داراي تانن و ترشيهاي مختلف بوده و ضد اسهال است.
52- 60 گرم نشاسته «سيب زميني» را كه قبلاً در 60 تا 100 گرم آب سرد حل كرده‌ايد در 500 گرم آب جوش بريزيد. پس از 2 دقيقه جوشيدن، آن را از روي اجاق برداريد. دو روز تمام غذاي شما همين حريره سيب زميني باشد.
53- مقدار چهل تا پنجاه گرم از گل هاي نر «فندق» را كه بشكل آويز و خوشه‌اي در مي‌آيد به صورت خشك ياتر در يك ليتر آب 5 دقيقه بجوشانيد. سپس صاف و شيرين سازيد. بعد از هر وعده غذا يك فنجان بنوشيد.
54- يك مشت از «غده درخت بلوط» خشك را خورد كنيد و بساييد تا به صورت پودر درآيد. هر روز چهار بار، نيم تا يك گرم از آن را با مقدار كمي آب و يك قاشق «عسل» مخلوط كرده، بخوريد.
55- دم كرده «پونه» براي درمان مفيد و مؤثر است.
56- 110 گرم «برگ گلابي» خشك را در يك ليتر آب جوش بريزيد و بعد از 20 دقيقه به برشهاي نازكي تقسيم كنيد و داخل اين دم كرده بريزيد. روزي يك فنجان از آن بنوشيد.
57- «برنج» پخته با «دوغ» تازه يا ماست يا «سماق»، انواع اسهال صفراوي و التهابات و حرارت معده را برطرف مي‌كند.
58- «به» سرشار از تانن است و اين ماده براي اسهال و ورم روده مفيد است. بنابراين كمپوت به و شربت به و ژله آن براي دفع اين ناراحتيها مفيد و مؤثر است. 40 تا 50 گرم به را خرد كرده، 15 دقيقه در يك ليتر آب بجوشانيد و مصرف كنيد.
59- پوست سبز «پسته»، مفيد است.
60- «اخلال و بسر» (مرحله سوم و چهارم خرما) از شكم روش جلوگيري مي‌كند.
61- دم كرده ده در هزار «برگ سوسنبر» درمان شكم روش است.
62- يك نوع «گزنه» كه در غرب ايران اطراف كرنه و نوا كوه به‌عمل مي‌آيد، درمان شكم روش است.
63- طبيعت در وجود «ماش» درشتي و نرمي را به‌هم در آميخته است. هم براي لينت و هم براي بند آمدن شكم روش مفيد مي‌باشد.
64- آرد هسته «خرما» از شكم روش جلوگيري مي‌نمايد.
65- ساقه زيرزميني «اسپيره» بهترين داروي ضد شكم روش براي اشخاص سالمند است.
66- «ازگيل» در رفع اسهال هاي ساده بسيار مؤثر است.
67- «انار»، «گل انار»، مخلوط «انار شيرين و ترش»، مغز هسته «انبه»، «رب به ترش»، «توت فرنگي»، «زرشك» بي‌دانه، «زيتون پرورده»، «سنجد»، «سيب»، «سيب ترش»، «گواوا»، «شير نارگيل»، 1 ريم گلي»، 3«مريم گلي» و «زنجبيل» براي اسهال مفيد مي‌باشند.

 

موضوعات: درمان طبیعی بیماریها, آ، ا  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...