خواص زالزالک ( کویج )
زالزالک ( کویج ) ( Crataegus aronia ) ؛ میوه کوچک پاییزی به رنگ قرمز ، زرد و نارنجی و بعضاً سیاه با هسته اى سخت است.
زالزالک ( کویج ) ؛ درختچه ای تیغ دار از تیره گل سرخیان ( یا سیبى ها ) با میوه ای خوراکی که بیشتر به شکل درختچه است و داراى شاخه هاى خاردار و شکوفه هاى پرپر زیبا به رنگ سفید یا صورتی و معطر مى باشد.
درختچه زالزالک در دامنه كوهها و اراضی جنگلی آفتابی در سرتاسر جهان می روید و تکثیر آن از طریق تخم و تهیه نهال انجام می شود.
زالزالک در ایران از جمله در بلندی‌های استان های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد می‌روید.



- زالزالک ( کویج ) ؛ داراى مواد معدنى گوناگون، ویتامین ها، مقدار زیادى تانن و کلسیم ، ترشى آلى ، پکتین ، مازو ، اسید تارتریک ، اسید مالیک ، روغن چرب، قندهاى گلوکز، فروکتوز است.
- بسیار قابض و در درمان اسهال خونی مؤثر است.
- براى تقویت قلب و معده بسیار توصیه شده است.
- برای معالجه بیماران مبتلا به فعالیت نامنظم قلب کاربرد دارد.
- در مواقع کم خونى و سل اثر خوبی دارد.
- برای روماتیسمى ها و مبتلایان به ورم روده مفید است.
- اشتها را زیاد مى کند.
- جهت درمان قطره قطره آمدن ادرار توصیه شده است.
- شربت زالزالک همراه با شکر سرخ ، براى رفع سردرد شدید مفید است.
- گل زالزالک ، ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم مى کند. داروى مفید و خاصى بر ضد تپش قلب و ضربان شدید آن است.

موضوعات: خواص میوه ها و اسرار خوراکی ها  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...