1- ميوه «توت فرنگي» مقوي قلب بوده، التهاب صفرا را خاموش مي‌كند.
2- ميوه‌ي «زالزالك» داراي ويتامين‌هاي A، B، C و جوهر ليمو است و براي تقويت قلب و كم خوني اثر نيكويي دارد.
3- پنج گرم شربت ريشه «آفتابگردان» مقوي قلب است.
4- مغز ميوه «پسته» مقوي قلب و ضد خفقان است.
5- «طالبي» به علّت داشتن پتاسيم و عطر مطبوع، مقوي قلب هست و عروق را باز مي‌كند.
6- «گشنيز» مقوي مغز و قلب مي‌باشد. براي رفع خفقان، وسواس و صرع سودي فراوان دارد.
7- بوييدن سرشاخه‌هاي «نعناع» مقوي قلب و نيرو بخش است.
8- ساقه زيرزميني «مَرغ» داراي چند عامل دارويي املاح و پتاس است و به علّت داشتن پتاس، ادرار را زياد مي‌كند. خون را تصفيه مي‌نمايد و قلب را تقويت مي‌كند.
9- شربت «به ليمو» مقوي قلب و معده بوده و ايجاد سرور مي‌نمايد.
10- خوردن آب «توسرخ» به عنوان اشتهاآور و مقوي معده و قلب به كار مي‌رود.
11- شكوفه تازه «به» مقوي قلب، دماغ و معده مي‌باشد.
12- پوست «ليموترش» مانند ساير مركبات سرشار از ويتامين‌هاي مختلف است. مقوي قلب و معده مي‌باشد.
13- «كرفس» عروق را باز مي‌كند و مقوي قلب و ريه است.
14- دم كرده «سنبل‌الطيب» براي تپش و ضعف قلب مفيد است.
15- عصاره پوست و ساقه‌هاي «كتوس» جهت تقويت قلب و درمان تنگي نفس سودمند مي‌باشد.
16- گل و برگ «گل موگت» از دوستان قلب بوده و مقوي آن مي‌باشد.
17- «جُلّاب»، يكي از شربت‌هاي قديمي است كه از ساخته‌هاي داروسازان سنتي ايران جهت تقويت قلب، درمان خفقان و توحش و ماليخوليا و امثال آن‌ها ترتيب مي‌دادند. دستور ساختن آن چنين بود: يك من «نبات» سفيد با شكر را گرفته، با سه من «گلاب» روي آتشي ملايم مي‌جوشاندند و كف آن را مي‌گرفتند تا ميزان آن به نصف برسد. بعد دو گرم زعفران را در كمي «گلاب» ساييده و در آن مي‌ريختند و بعد آن را در يك شيشه سربسته ريخته، نگاهداري مي‌كردند و در موقع مصرف، آن را با يكي از عرق‌هاي بيدمشك يا عرق كاسني مخلوط كرده و در آن تخم شربتي، يا تخم ريحان يا اسفرزه ريخته، مي‌نوشيدند.
18- مقدار ده گرم «دارچين» كوبيده را در يك ليتر آب به مدّت پنج دقيقه بجوشانيد. روزي يك فنجان از آن بنوشيد.
19- «پوست سبز پسته»، سرد و خشك و كاملاً مقوي معده و قلب مي‌باشد.
20- چهار قسمت گياه «غار» و يك قسمت پوست خشك «نارنج» را به مدّت يك ساعت در يك چهارم ليتر آب جوش دم كنيد و مقداري قند به آن بيفزاييد. نوشابه مفرحي براي قلب خواهد بود.
21- نوشيدن روزانه 3 تا 4 فنجان «زرشك» (طبق تجويز 12 آنژين) به صورت شربت براي ضعف و نارسائي‌هاي قلبي مفيد است.
22- «سير» عضلات قلب را تقويت مي‌كند.
23- «تمشك» براي تقويت قلب مفيد است.
24- «گلابي» مقوي قلب است.

 

موضوعات: درمان طبیعی بیماریها, ص-ض-ط-ظ  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...