سقط مکرر و راه پیشگیری آن در طب سنتی :

  اکثراً سقط در ماه دوم و سوم به علت باد و یا رطوبت زیاد رحم است . اما گاه می تواند به علت سوء المزاج (بیماری) گرم یا سرد رحم باشد .

 اگر سقط مکرر اتفاق بیافتد ، رحم دیگر توانائی نگهداشتن جنین را ندارد و استعداد نگهداری جنین از او گرفته می شود (مثل رحم در این وضعیت مثل درختی است که مکرراً و از یک محل یکی از شاخه های آن بریده شود. اگر یک شاخه درخت را مکرراً و به محض رویش قطع کنند ، این شاخه توان رویش را کم کم از دست می دهد و نمی تواند رشد کند . رحم هم این حالت را دارد . اگر چند بار جنین سقط شود ، رحم توانائی نگهداشتن جنین را از دست می دهد و نمی تواند آن را نگهداری کند .

 دوستان گرامی لازم است توسط یک پزشک با تجربه طب سنتی مورد معاینه قرار بگیرید تا مشخص شود علت سقط کدام یک از موارد ذکر شده در پست قبلی است، سپس با توجه به علت اقدام به ارائه برنامه درمانی صحیح نماید. بیشتر سقطها در سه ماهه اول بارداری بعلت” غلبه بلغم” در بدن مادر است که با اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه بر طرف میشوند.

 پرهیز از یبوست با خوردن سوپ ساده به همراه روغن زیتون و اگر کارساز نبود استفاده از شیرخشت.

 ورزش در حد متعادل که بهترین ورزش ها پیاده روی می باشد . اما سعی شود افراط نشود چون باعث تجمع مواد زائد در بدن شده و احتمال سقط را افزایش می دهد.

 حمام کردن زیاد خوب نیست و در ضمن نباید زیاد در حمام ماند. مگر در نزدیکی زایمان که سبب تسهیل زایمان می شود ( دقیقاً به همین علت منع شده است چون احتمال سقط را بالا می برد).

 اجتناب از حرکات شدید مثل رقصیدن ، و پریدن از ارتفاع و دویدن .

  ممانعت از اینکه در معرض ضربات قرار گیرند .

 اجتناب از جماع بودن چون باعث حرکت رحم به سمت پائین است احتمال سقط را در بعضی از زنان افزایش می دهد .

 پرخوری نکند و از گرسنگی مفرط هم پرهیز کند .

 از عصبانیت و ناراحتی و حتی شادی شدید دوری کند خصوصاً در 5/1 ماه اول بارداری و دراواخر از ماه هشتم به بعد منع شدید دارد .

 شکم خود را با یک پارچه نرم پشمی ببندد.

 خوردن غذاهای تند ، تلخ ، شدیداً گرم و شدیداً سرد مضر است .

 از خوردن موادی که احتمال خونریزی را افزایش می دهد و یا باعث سقط جنین می شوند دوری کند . مثل کنجد-سیاهدانه- اسفند.

 اما خوردن مویز-به شیرین –گلابی- سیب ملس و انار ملس و عرق کاسنی باعسل وجویدن کندر مفید است .

 اجتناب از فصد ، حجامت ، اسهال ، استفراغ واجب است مگر در ضرورت شدید و در این زمان هم نباید مطالعه کرد مثلاً اگر نیاز به مسهل باشد از مسهل قوی نباید استفاده کرد بلکه در حد نیاز استفاده از ملین کافی است .
موارد بالا اگر نیاز باشد در فاصله قبل از ماه چهارم و بعد از ماه هفتم منع شدیدتری دارند خصوصاً ماه اول و باز 20 روز اول و مهم تر از آن هفته اول و باز سه روز اول انعقاد نطفه است.

 اجتناب از بوهای قوی ، اصوات با صدای بلند حتی اگر موسیقی باشد .

 اجتناب از مصرف سرکه در دوران بارداری مگر در مقداری خیلی کم.

 دوری کردن از برداشتن اشیاء سنگین .

 

موضوعات: فرهنگی-اجتماعی- مذهبی  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...