خصو صیات ایت الله بهجت در زیارت اقا امام رضا (ع)از زبان استاد رضائی

مرحوم آیت الله بهجت(ره) خیلی به زیارت ائمه اهمیت می دادند و هر روز بین الطلوعین دو ساعت و نیم زیارت حرمشان طول می کشید و هیچ روز زیارت حرم به جز روزهایی که مشکل داشتند ترک نمی شد.وقتی به حرم مشرف می شدند، انگار تنها ایشان هستند و حضرت رضا(ع) و به هیچ چیز توجه نمی کردند، مردم دست و صورت آقا را می بوسیدند اما ایشان مشغول زیارت خودشان بودند.یک روز بنده از ایشان سوال کردم که آیا مرجع دیدید که دو ساعت و نیم زیارتش طول بکشد فرمودند: حاج حسین قمی از مراجع تقلید چهار ساعت زیارتش طول می کشید و می گفت حرم مانند بهشت برای من است.مرتب ایشان در حرم مشغول ادعیه بودند و در صحن آزادی برای بزرگان حمد وسوره ای می خواندند و مقید بودند یک ساعت روبروی ضریح بایستند و چشمان خود را برای اینکه حواس شان بیشتر جمع باشد می بستند و دعا و مناجات می خواندند و همیشه به ورودی درب ضریح که می رسیدند خودشان را می انداختند و زمین را می بوسیدند.مرحوم آیت الله بجهت(ره) تأکید داشتند که هر موقع به حرم مشرف می شوید عطبه و ضریح را حتما ببوسید و می گفتند باید یک نفر از خدام را در کنار ضریح قرار دهند تا راهنمایی کند مردم بتوانند به ترتیب ضریح را ببوسند.روزی در حرم فردی از آیت الله بهجت(ره) چندین بار سوال کرد و ایشان به او گفتند: من اینجا برای گدایی آمده ام چرا من را از گدایی خودم باز می دارید.آیا ما این معرفت را نسبت به ائمه داریم، با این خضوع و خشوع به حرم مشرف می شویم؟

برگرفته شده از mtbahjat.blog.ir

 

ارتباط آیت الله بهجت با حضرت ولی عصر (عج) چگونه بود؟

در توسلات و در جلسات مکرر دل ها را به سوی امام زمان(عج) سوق می دادند، یک روز جمعه وقتی از حرم بیرون می آمدیم، دعای ندبه در حال قرائت بود، از بلندگوهای حرم صدای اَینَ بَقیَّه الله (کجاست بقیه الله) به گوش رسید و ایشان پاسخ دادند: امام زمان(عج) همه جا است ما باید ببینیم کجا هستیم.

برگرفته شده از mtbahjat.blog.ir

 

با توجه به اینکه درماه بهار قرآن هستیم، ایشان درباره قرآن کریم چه توصیه هایی داشتند؟

روزی با آیت الله بهجت منزل یکی از نوادگان سید ابوالحسن اصفهانی بودیم، صحبت از ملاقات بقیه الله شد و بعد از اینکه از مجلس بیرون آمدیم از آقا خواستم دستور ذکری بدهند، و ایشان فرمودند کتابی است که اگر شما چاپ آن را تهیه کنید همه ذکر ها در آن موجود است و دفتر قلم بیرون آوردم و گفتم آستان قدس همه کتاب های قدیمی را دارد و من تهیه می کنم و شما بفرمایید آن کتاب چیست و فرمود بنویس قرآن، و همه اذکار، مشکلات و دردهای امروزی ما در قرآن است .

برگرفته شده از mtbahjat.blog.ir

 

مهمترین خصوصیت بارزی ایشان، که می توان در زندگی های امروزی کاربردی کرد را بیان بفرمایید؟

مرحوم محمد تقی بهجت بنده خدا بود، اگر انسان بنده خدا باشد و دائما مشغول ذکر و یاد الهی باشد در زندگی به خیلی موفقیت ها دست پیدا خواهد کرد.

برگرفته شده از mtbahjat.blog.ir

 

جوانان ما کدام یک از ویژگی آیت الله بهجت(ره) را می توانند الگوی خود قرار دهند؟

ساده زیستی، یاد خدا بودن و نماز اول وقت، زیرا نماز اول وقت می تواند گذشته را جبران و آینده را تأمین کند.ایشان خیلی توصیه می کردند که انسان باید در زندگی حتی در امور کوچک مانند جا به جایی گلدان عفو و گذشت را پیشه کنند تا زندگی شیرین شود و می فرمودند: بزرگترین مسئله ای که زندگی را پابرجا نگه می دارد گذشت است.

برگرفته شده از mtbahjat.blog.ir


مطالعه وبهره مندی زندگی آیت الله بهجت چه تأثیری می تواند در جامعه داشته باشد؟

زندگی و اخلاق ایشان تأثیرات زیادی می تواند در جامعه داشته باشد و کتابی است به نام به سوی محبوب که دست خط خود آیت الله بهجت(ره) می باشد و جوانان این را تهیه کنند و کلمه به کلمه روی آن کار کنند.

آیا رسیدن به جایگاه آیت الله بهجت(ره) کار دشواری است و یا اینکه هر کسی می تواند آیت الله بهجت(ره) شود؟

نه اصلا کار دشواری نیست و اگر انسان بتواند ترک گناه کند علاوه بر لذت های فراوان رسیدن به جایگاه آیت الله بهجت(ره) برایش آسان می شود.

اگر بخواهید یکی از توصیه های ایشان را به مردم هدیه دهید کدام ویژگی را عنوان می کنید؟

ضمن تشکر از تلاش پایگاه خبری تحلیلی شما که در مسیر شناسایی بزرگان دینی قدم بر می دارد، من می خواهم یکی از نماز هایی که خود آیت الله بهجت(ره) برای برآوردن حاجت به من توصیه نموده است و به هر کسی هم که یاد داده ام به حاجت خود رسیده است را به مردم شریف یاد دهم.هر کسی که حاجتی دارد روز پنج شنبه چهار رکعت نماز، دو تا دو رکعت به جا آورد و در رکعت اول بعد از حمد11مرتبه توحید، رکعت دوم بعد از حمد21مرتبه توحید، رکعت سوم بعد از حمد31مرتبه توحید و رکعت چهارم بعد از حمد41مرتبه توحید را بخواند و بعد از سلام نماز، 51 مرتبه توحید، 51 مرتبه صلوات و بعد از آن به سجده برود و 100مرتبه (یاالله یاالله) یعنی200مرتبه یا الله بگوید انشالله حاجت او برآورده خواهد شد.آیت الله بهجت(ره) جمعه ها نماز جعفر طیار و هر پنجشنبه این نماز را می خوانند و به من هم توصیه می کردند و سید مرتضی کشمیری از عارفان بزرگ هر پنجشنبه این نماز را می خواند و به اهل و عیال خود هم توصیه می کردند.

برگرفته شده از mtbahjat.blog.ir

 

عارف وارسته حضرت آیت الله العظمی بهجت درباره امام زمان(عج) فرمودند:چقدر حضرت مهربان است، به کسانی که اسمش را می برند و صدایش می زنند و از او استغاثه می کنند؛ از پدر و مادر هم به آن ها مهربان تر است ایشان همچنین درباره دعا در زمان غیبت فرمودند:مهم تر از دعا برای تعجیل فرج حضرت مهدی(عج) دعا برای بقای ایمان و ثبات قدم در عقیده و انکار نکردن حضرت تا ظهور او می باشد.

برگرفته از کتاب «جرعه وصال» ص ۲۵ و 26»

برگرفته شده از mtbahjat.blog.ir

از آیت الله بهجت پرسیدند: داستان ها و قضایایى از کسانى که پیوسته زیارت عاشورا مى خواندند و به این صورت، متوسل مى شدند، گردآورى و چاپ شده است. نظر حضرت عالى در این باره چیست؟ایشان پاسخ داده اند که: متن زیارت عاشورا، بر عظمت آن گواه است؛ خصوصا با ملاحظه آنچه در سند زیارت رسیده است که حضرت صادق (علیه السلام) به صفوان مى فرماید: این زیارت و دعا را بخوان و بر آن مواظبت کن. به درستى که من چند چیز را بر خواننده آن تضمین مى کنم: ۱. زیارتش قبول شود. ۲. سعى و کوشش وى مشکور باشد ۳. حاجات او هرچه باشد، برآورده شود و ناامید از درگاه خدا برنگردد.اى صفوان! این زیارت را با این ضمان، از پدرم یافتم و پدرم از پدرش…تا امیرالمؤمنین (علیه السلام) و حضرت امیر نیز از رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم) و رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم) از جبرئیل و او هم از خداى متعال نقل می کند و هرکدام این زیارت را با این ضمان، تضمین کرده اند و خداوند به ذات اقدس خود قسم یاد نموده که: هرکس این زیارت و دعا را بخواند، دعا و زیارت وى را بپذیرم و خواسته اش هر چه باشد، برآورده سازم و از سند او استفاده مى شود که زیارت عاشورا از احادیث قدسى است و همین مطالب، سبب شده است که علماى بزرگ ما و استادان ما - با آن همه مشغولیت هاى علمى و مراجعاتى که داشتند - به خواندن آن مقید بودند تا جایى که استاد ما، مرحوم حاج شیخ محمد حسین اصفهانى، از خداوند خواسته بودند که در آخر عمرشان، زیارت عاشورا را بخوانند و سپس قبض ‍ روح شوند و دعایشان هم مستجاب شد و پس از پایان این زیارت، درگذشتند.

برگرفته شده از mtbahjat.blog.irحجت الاسلام حائری زاده :

 

اشتیاق به خدا داشته باشیم. خدا برایمان مهم باشد. ببینیم خدا کجا راضی است، کجا راضی نیست. موسی علیه‌السلام به خدا شکایت کرد از قومش خطاب آمد موسی علیه‌السلام تو بندۀ من هستی من که خدای آنها هستم ورزق مرا می خورند و آبرویشان را حفظ می کنم مرا فحش می دهند برو و به وظیفه ات عمل کن. انسانی که شوق به خدا دارد نماز شب می خواند. فرمود: ” جیفَهٌ بِاللَّیْلِ” نباشید جیفه یعنی مردار. مانند مرداری نباشید که به جایش چسبیده است. آیت الله بروجردی شبی نزدیک اذان صبح به حوزۀ فیضیه سر زدند دیدند بعضی چراغها روشن ودر حال عبادت و مطالعه اند و برخی خاموش وطلبه هاخوابند. فرمود: طلبه ای که نماز شب نخواند به درد طلبگی نمی خورد. تقوا ندارد که از تقوا حرف بزند ومردم را به تقوا دعوت کند.آیت الله بهجت (ره) می فرمود: زمان آیت الله قاضی(ره) هر طلبه ای “طی الارض” نداشت جای تعجب بود.وغالب طلاب “طی الارض” داشتند.زیرا خیلی مسائل را رعایت می کردند.هرمجلسی نمی رفتند.هر مالی را نمی خوردند.روایت داریم از امام سجاد علیه‌السلام : ” وَمِنْ اَعْظَمِ النِّعَمِ عَلَیْنا جَرَیانُ ذِکْرِکَ عَلى”
از عظیم ترین نعم الهی همین جریان ذکر و توفیق جاری بودن ذکر بر لبان من است.

برگرفته شده از mtbahjat.blog.ir

موضوعات: بزرگان و علما  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...