1- «شاهتره» مقوي معده و كبد بوده، آن‌ها را دباغي مي‌كند.
2- اخلال و بسر (مرحله سوم و چهارم خرما) مقوي معده است.
3- ترشي مغز «گردو» ضعف معده را برطرف مي‌كند.
4- «فندق هندي» مقوي معده و دستگاه گوارش است.
5- خوردن ميوه خام «به» جهت تقويت معده مفيد است.
6- صمغ درخت «بنه» كه سقز نام دارد، مقوي معده است.
7- «پنير» مقوي معده و روده‌هاست.
8- «انگبين‌ها» مقوي معده و روده‌ها هستند.
9- نوع ترش «به» در تقويت معده بهتر از شيرين است.
10- چون نيم كيلو كوبيده «كفري» را در يك ليتر آب بجوشانيد تا نصف شود بعد هموزن آن شكر افزوده،به‌قوام آوريد، معجوني به دست مي‌آيد كه جهت تقويت معده نافع است.
11- مربا و ترشي «انبه» براي تقويت معده اثري نيكو دارد.
12- دم كرده «نعناع» جهت تقويت معده و روده توصيه شده است.
13- ميوه‌هاي شيرين و ملس «انار» معده را تقويت مي‌كند.
14- انواع «هليله‌ها» براي تقويت معده مفيد است.
15- ريشه «خار طلايي» مقوي معده است.
16- برگ و سرشاخه‌هاي درختچه «شاه‌پسند معطر» مقوي معده مي‌باشد.
17- گياه «آذريون» مفتح و مقوي معده است.
18- پوست سبز روپوش «پسته»، سرد، خشك و كاملاً مقوي معده است.
19- براي تقويت معده 20 گرم «زيره» را با مقداري ريشه «افسنتين» و «مرزنگوش» و «بابونه» و خنيتانارزرد» كه به آن كوشا هم مي‌گويند در يك ليتر آب به مدّت 10 دقيقه بجوشانيد. سپس 5 دقيقه كنار بگذاريد تا خوب دم بكشد و همه روزه صبح و شب يك فنجان از آن را ميل كنيد.
20- ميوه «انبه» مقوي جسم و روح و اعضاي دستگاه گوارش است.
21- «فندق تلخ» مقوي معده و دستگاه گوارش و اعصاب مي‌باشد.
22- «سيب» را رنده كنيد. قدري سبوس جو سياه كه قبلاً در «عسل» خيس شده باشد با قدري «آب ليمو» ، «ماست» و چند دانه مغز گردو و بادام كوبيده مخلوط كنيد. همه روزه صبح ناشتا از آن معجون تقويت ميل كنيد.
23- اگر مخلوط «آب انار شيرين و ترش» (500 - 250 گرم) كه با حدود 100 گرم شكر مخلوط شده و خورده شود مقوي معده است.
24- دم كرده 30-15 گرم برگ «مريم گلي» در 1000 گرم آب جوش به عنوان مقوي معده بسيار نافع است.
25- براي تقويت معده 15 - 10 گرم برگ «كاسني» را با هزار گرم آب جوش دم كرده، صاف نماييد و يك فنجان قبل از غذا مصرف نماييد.
26- «پرتقال»، «توت كاغذي»، «زالزالك»، «زغال اخته»، «زيتون پرورده»، «ليچي»، «ليموعماني»، «نارنگي»، «باديان كوهي»، «تخم رازيانه»، «تخم ترب»، «چغندر»، «تخم گشنيز»، «دارچين»، «زنجبيل»، «زيره»، «فندق»، «شاهتره»، «كاكوتي»، «گلابي»، «برگ انگور»، «پوست ليموترش»، «به شيرين»، «ريحان»، «شويد»، «كاسني صحرايي»، «ريواس»، «زردچوبه»، «سنجد» و «مرباي سيب» مقوي معده مي‌باشند.

موضوعات: درمان طبیعی بیماریها, ص-ض-ط-ظ  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...